vrijdag 28 november 2008

kindertekening


Deze tekening heb ik vroeger zelf gemaakt toen ik ongeveer 3 jaar was. Ik heb hem nagetekent van mijn grotere zus. Het moet een meisje met een mutsje en een trui met een muisje voorstellen. Ik vind hem er best wel grappig uitzien! Ik vind het ook wel een grappig idee dat ik hem na ging tekenen van mijn zus.
cobra:
Cobra is een Europese kunststroming binnen de moderne kunst. Cobra ontstond op 8 november 1948 en werd opgericht door schrijver en kunstschilder Christian Dortremont en door schrijver en kunstschilder Joseph Noiret. Het was een nieuwe internationale(tussen verschillende landen)vereniging van kunstschilders en literatoren. Literatoren zijn mensen die heel erg bezig zijn met schrijven en het bestuderen van teksten. De naam Cobra komt van de 3 verschillende landen waar de oprichters vandaan kwamen: Copenkagen, Brussel en Amsterdam.

woensdag 26 november 2008

tekening tag


Deze tekening heb ik gemaakt in november 2008. Je moest van je naam een tag maken dat is een soort graffitienaam. Ik heb voor deze tekening een 7 gekregen. Hopelijk kunnen jullie het zien maar als je het niet kan zien, er staat Talitha. Het is getekent met potlood en toen ingekleurt met verf, die heb ik gemengt tot mooie kleuren. Ik vond het een leuke opdracht en hoop dat jullie hem mooi vinden.